Χ.A.: Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι ισχυρότερες πιέσεις

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 10:56
UPD:10:59

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για ένατη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

«Αναμένουμε παραμονή σε κλίμα αστάθειας και πιέσεων στην ελληνική αγορά, ωστόσο εμμένουμε στην άποψη πως οι υπερβολικές ρευστοποιήσεις κατά το τρέχον διάστημα έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες εισόδου που ενδέχεται να οδηγήσουν σε σταδιακή αντίδραση», επισημαίνει η Fortius Finance.

Αυτή την ώρα (10:53) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,94%, στις 3.627,83 μονάδες, με τον τζίρο στα 23,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο εννέα μετοχές σημειώνουν άνοδο, 69 καταγράφουν απώλειες και 29 παραμένουν σταθερές.

Ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΕΛΤΕ-ΤΕΒ σημειώνουν πτώση πάνω από 2%. Η Εθνική υποχωρεί κατά 0,96%.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η ΔΕΗ, η MIG και η Coca-Cola 3E.

Απώλειες 30% γράφουν από την αρχή του έτους οι μετοχές των τραπεζών

Aπώλειες της τάξης του 30% από την αρχή του έτους παρουσιάζουν οι αποτιμήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και περίπου 10% μέσα στον Ιούνιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/19/1527295.htm . Κατατάσσονται δε, στο μέσον της λίστας του ευρωπαϊκού κλάδου όσον αφορά την υποχώρηση της αξίας τους το τελευταίο εξάμηνο.

Η δημοσιοποίηση, σε καθημερινή βάση, νέων δυσμενών εκτιμήσεων για την έκταση της πιστωτικής κρίσης δεν επιτρέπει ευνοϊκές προβλέψεις για την πορεία των τραπεζικών μετοχών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών δεν είναι σαφώς από τις χειρότερες του ευρωπαϊκού κλάδου αλλά είναι βαριές, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν έχουν τα προβλήματα των ευρωπαϊκών, ενώ οι προοπτικές τους παραμένουν ισχυρές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα