Συνέδριο για τη διαχείριση κινδύνων

Risk management + Compliance Conference
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 11:16

Φως στο νέο ρόλο του Chief Risk Officer «έριξε» το συνέδριο Risk management + Compliance Conference με τις ομιλίες διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών και παρουσίασε τις νέες, παγκόσμιες τάσεις στη διαχείριση κινδύνων.

Κύριος Ομιλητής του συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε το περιοδικό Banker’s review και η εταιρεία Boussias Communication στις 12 Ιουνίου, ήταν ο Prodyot Samanta με μεγάλη θητεία στη Standard & Poor's και βραβευμένος ως ένας από τους "100 most influential people in finance” ο οποίος ανέφερε πως η διαχείριση κινδύνων δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των Risk managers αλλά πρέπει να επιμερίζεται σε όλο το business και παρουσίασε μοντέλα για enterprise-wide Risk management. Παρουσίασε τις νέες τάσεις για το ERM, σ΄ένα κοινό το οποίο αποτελείτο από στελέχη τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών καθώς επίσης και risk και compliance μάνατζερ ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ledra Marriott μίλησε και ο καθηγητής Gene Guill ένας από τους ικανότερους και πλέον έμπειρους επαγγελματίες του credit risk management, διευθύνων σύμβουλος του Loan Exposure Management Group του Global Banking Division της Deutsche Bank. O G. Guill ανέφερε στην ομιλία του:«Το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που διαχειρίζονται το risk management με την ίδια σοβαρότητα που κυνηγούν την κερδοφορία», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους «δεν εντάσσουν το risk management στις διαδικασίες προϋπολογισμού και στρατηγικής του οργανισμού τους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν τα τρία πάνελ διαλόγου (Strategies and Culture, IT Expert’s View, Operational & IT Risk/ Compliance), τα οποία προήγαγαν το διάλογο και έδωσαν τη δυνατότητα συμμετοχής των συνέδρων. Στο πρώτο πάνελ συμμετείχαν ανώτατα στελέχη των ελληνικών τραπεζών μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Δ. Λεφάκης Γεν. Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων από την Εθνική Τράπεζα, από την Alpha Bank ο Χ. Παπαναγιώτου, Εντεταλμένος Γεν. Διευθυντής, από τη Eurobank ο Σ. Μπεράχας Γεν. Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων, από τη Marfin Egnatia Bank ο Ε. Αρβανίτης, Γεν. Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Piraeus Bank, και ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος Διευθυντής εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Πρύτανης του ALBA Graduate School, Ν. Τραυλός. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχτηκαν όλες οι θετικές και αρνητικές πτυχές του Risk management στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τέθηκε ένας έντονος προβληματισμός για το νέο ρόλο της Διαχείρισης Κινδύνων στις τράπεζες μετά την πιστωτική κρίση.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς των κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα, Διευθύνοντα Σύμβουλου του Όμιλου Marfin Popular Bank και Χαράλαμπου M. Κύρκου, Partner, Head, Financial Services Office - Southeast Europe, Ernst & Young, ως εκπροσώπων των κύριων χορηγών της εκδήλωσης. Αναφέρθηκαν στη σημασία του συνεδρίου αλλά και στην σπουδαιότητα της διαχείρισης κινδύνων σε μία «πολυτάραχη» παγκόσμια οικονομική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα