Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της EADS

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 12:04

Σημαντική πτώση καταγράφουν σήμερα οι μετοχές της EADS, μετά την εντολή που έδωσαν οι αμερικανικές ελεγκτικές αρχές στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας να επαναλάβει διαγωνισμό για την παραχώρηση συμβολαίου αξίας 35 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε κερδίσει η ευρωπαϊκή εταιρεία και η Northrop Grumman.

Οι μετοχές της EADS υποχώρησαν ενδοσυνεδριακά έως και 4,4%, στα 12,96 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο μήνα, όταν είχαν βυθιστεί σε χαμηλό πενταετίας. Στις 11.13’ ώρα Ελλάδος, διαμορφώνονταν στα 13,20 ευρώ, μειωμένες κατά 2,6%.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, για την εκχώρηση ενός μεγάλου συμβολαίου αεροπλάνων ανεφοδιασμού, είχε συμμετάσχει και η αμερικανική ανταγωνίστρια της EADS, Boeing, η οποία κατέθεσε ένσταση μετά τον αποκλεισμό της.

«Υποδεχόμαστε και στηρίζουμε την απόφαση του GAO που αναγνωρίζει το βάσιμο της μήνυσής μας», δήλωσε ο Μαρκ Μακγκρόου, αντιπρόεδρος της Boeing, υπεύθυνος των προγραμμάτων σκαφών ανεφοδιασμού. «Ανυπομονούμε να εργαστούμε με την Πολεμική Αεροπορία στα επόμενα στάδια αυτής της κρίσιμης αγοράς για τα μαχητικά μας», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα