Στη σύσταση εταιρείας με την Global Lift προχωρά η Kleemann

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2000 18:33
UPD:18:37

Σε κατ΄ αρχήν προφορική συμφωνία με τη διοίκηση της εδρεύουσας στο Μιλάνο Global Lift ήρθε η βορειοελλαδική εταιρεία κατασκευής υδραυλικών ανελκυστήρων Kleemann με σκοπό τη δημιουργία κοινής εμπορικής εταιρείας που θα έχει έδρα το Μόναχο.

Στόχος της νέας εταιρείας θα είναι η από κοινού προώθηση των προϊόντων τόσο των εταιρειών του ομίλου της Global όσο και της Kleemann στις αγορές της Γερμανίας και της Βόρειας Ευρώπης. Στην εν λόγω εταιρεία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Kleeman, θα συμμετέχουν με 51% η Global Lift, με 24% η Kleemann και με 25% Γερμανοί επενδυτές, οι οποίοι θα έχουν και τη διοίκηση.

Παράλληλα, η Kleemann ανακοίνωσε, ότι σε συνεργασία με την ομοειδή τουρκική ετπιχείρηση Ametal προχώρησε στη σύσταση εμπορικής εταιρείας με την επωνυμία Kleemann Ansasor και έδρα την Κωνσταντινούπολη. Το μ/κ της νέας εταιρείας ανέρχεται σε ένα εκατ. γερμανικά μάρκα.

Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει την εξαγορά του 35% βορειοελλαδικής μεταλλουργικής βιομηχανίας, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την εξαγορά βιομηχανίας παραγωγής κομβιοδόχων ανελκυστήρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα