Προς εβδομαδιαία υποχώρηση το δολάριο

Εναντι του ευρώ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 07:59

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ απώλειες όδευε να σημειώσει το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού την επόμενη εβδομάδα με στόχο τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Το αμερικανικό νόμισμα όδευε να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες και έναντι του γιέν μετά τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ που ώθησε τους διαπραγματευτές να περιορίσουν τα στοιχήματά τους για την αύξηση των επιτοκίων στις 25 Ιουνίου. Το ευρώ όδευε να σημειώσει έκτη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του γιέν, τη μακροβιότερη σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους εν μέσω εικασιών ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet θα σηματοδοτήσει σε ομιλία του αργότερα σήμερα την ενδεχόμενη αύξηση του κόστους δανεισμού τον επόμενο μήνα.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,5514 δολ. ανά ευρώ στις 12:43 μ.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση από αργά χθες και κατά 0,9% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Το αμερικανικό νόμισμα διατηρήθηκε στα 107,93 γιέν, υποχωρώντας 0,2% από τις 13 Ιουνίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 167,43 γιέν, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο 0,6% αυτήν την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα