Barclays: Πιθανή επένδυση 927 εκατ. δολ. από τη Sumitomo Mitsui

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:27
UPD:09:29

Το ποσό των 100 δισ. γιεν (927 εκατ. δολάρια) ενδέχεται να λάβει η Barclays από την ιαπωνική Sumitomo Mitsui Financial Group, προκειμένου να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, όπως μεταδίδει το Nikkei English News.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η τραπεζική μονάδα της Sumitomo Mitsui, η Sumitomo Mitsui Banking, σκοπεύει να αποκτήσει «ορισμένο» ποσοστό στη βρετανική τράπεζα, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης νέων μετοχών. Οι δύο όμιλοι αναμένεται επίσης να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής εργαζομένων.

Η πρόσφατη κρίση που έπληξε τις παγκόσμιες πιστωτικές αγορές πριν από περίπου ένα χρόνο έχει οδηγήσει πολλά τραπεζικά ιδρύματα και χρηματιστηριακές εταιρείες να αναζητήσουν νέα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν τις απώλειές τους. Από τις αναταραχές βγήκαν σχετικά αλώβητες οι ιαπωνικές τράπεζες, διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα επέκτασης στο εξωτερικό.

Με την κίνηση αυτή, η Barclays αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της Royal Bank of Scotland και HBOS, οι οποίες επιδιώκουν να αυξήσουν την κεφαλαιουχική τους βάση.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας, ¶λιστερ Σμιθ, αλλά και ο γενικός σύμβουλος της Sumitomo Mitsui Banking στις ΗΠΑ, Ουίλιαμ Χάνεϊ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα