Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 14:54
UPD:15:23
Reuters

¶νοδο άνω του ενός δολαρίου σημειώνουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψαν την Πέμπτη – οι οποίες άγγιξαν τα πέντε δολάρια – μετά την απρόσμενη αύξηση των τιμών καυσίμων στην Κίνα.

Η ανάκαμψη των τιμών αποδίδεται στην εξασθένηση του δολαρίου αλλά και σε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με στρατιωτική άσκηση-πρόβα επίθεσης του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, το οποίο τροφοδότησε ανησυχίες για ενδεχόμενο διακοπής της προσφοράς από τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγό χώρα του ΟΠΕΚ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Ιούλιο ενισχυόταν, στις 13.50’ ώρα Ελλάδος, κατά 1,68 δολάρια στα 133,61 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 134,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,04 δολαρίων.

Την Πέμπτη, η Κίνα αύξησε τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έως και 18%, ωθούμενη από το «άλμα» των τιμών του αργού κατά σχεδόν 40 δολάρια σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα