Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 07:02

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα τριών μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και την αναζωπύρωση των προβλέψεων για ζημίες, ένδειξη συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,1% φθάνοντας στις 138,52 μονάδες στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Μαρτίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στις 13.779,81 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην ασιατική περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στο Βιετνάμ.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα σε μια εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο 2% και φθάνοντας στα 134,62 δολ. το βαρέλι στις 20 Ιουνίου στη Ν. Υόρκη. Προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 135,70 δολ. το βαρέλι. Η υποχώρηση του δολαρίου τόνωσε την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Οι δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών στις 20 Ιουνίου μετά την άνοδο του πετρελαίου και τις προβλέψεις των αναλυτών ότι οι τράπεζες θα εμφανίσουν μεγαλύτερες ζημίες από τις πιστώσεις.

Το δολάριο υποχώρησε έως τα 107,11 έναντι του γιέν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επίπεδα στα οποία είχε να υποχωρήσει από τις 11 Ιουνίου. Το αδύναμο δολάριο μειώνει την αξία των πωλήσεων που πραγματοποιούνται στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα