Αποχωρεί από την προεδρία του ΣΒΒΕ ο Γ. Μυλωνάς

«Ανατροπή στη ζωή μου η απαγωγή»
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 11:07
UPD:12:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ήταν μια κακή εμπειρία, μια ανατροπή στη ζωή μου, η οποία πέρασε, οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία», τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Γιώργος Μυλωνάς, στις πρώτες δηλώσεις του ύστερα από την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς.

Πρόσθεσε ότι οι συνθήκες της κράτησής του ήταν αξιοπρεπείς, ενώ προανήγγειλε την παραίτησή του από την προεδρία του Συνδέσμου.

«Στόχος μου είναι να αποσυρθώ από το Συνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος πάντως δεν συνέδεσε την απαγωγή του με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΒΒΕ.

«Ευχαριστώ» σε ΕΛΑΣ και μέσα ενημέρωσης

Γ. Μυλωνάς: Hταν μια κακή εμπειρία...

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γ. Μυλωνά

Ο κ. Μυλωνάς είπε ακόμη ότι η «ελληνική αστυνομία συμπαραστάθηκε στην οικογένειά μου με τον καλύτερο τρόπο και τη στήριξε όλες αυτές τις μέρες, τους φίλους που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια και θέλησαν να βοηθήσουν και οικονομικά.

Οι συνθήκες της κράτησης ήταν αξιοπρεπείς δεν είχα πρόβλημα δεν αισθάνομαι κουρασμένος, και τα ΜΜΕ που σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας να μην δοθεί έκταση στο θέμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα ειπωθούν ποτέ και θα λέγονται ως φαντασίες.

«Κακή εμπειρία»

«Ήταν κακή εμπειρία η οποία πέρασε, χωρίς θύματα και επιβαρύνσεις είτε για την οικογένειά μου είτε για την εταιρεία μου. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία», υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.

«Ηρεμοι οι απαγωγείς»

«Αυτοί που με κράτησαν ήταν ήρεμοι. Έκπληξη για μένα ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η αστυνομία και απέναντι στην οικογένειά μου. Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Για μένα το θέμα έκλεισε εδώ. Ήταν μια ατυχής συγκυρία για μένα.

Στόχος μου είναι να αποσυρθώ από την προεδρία του Συνδέσμου για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου».

«Ανατροπή στη ζωή μου

«Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε η γυναίκα μου η οποία είναι εκπληκτική. Ήταν μια ανατροπή στη ζωή μου αυτό που συνέβη και καταλαβαίνεις την αξία των αγαπημένων σου που αξίζει να με βλέπουν παραπάνω. Ήταν μια άτυχη επιλογή η απαγωγή μου μεταξύ κάποιων άλλων».

Eλάχιστη επαφή με τους απαγωγείς

Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι είχε ελάχιστη επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι πάντως ήταν ευγενικοί μαζί του. Πρόσθεσε ακόμη ότι μιλούσαν στα ελληνικά, ενώ δεν είδε πρόσωπα.

Οι απαγωγείς άφησαν τον κ. Μυλωνά σε ερημικό μέρος και του είπαν ότι σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχει ένα αυτοκίνητο γεμάτο βενζίνη, «πάρ΄το και πήγαινε σπίτι σου». «Ο στόχος μου ήταν να φτάσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα να δω την οικογένειά μου».

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»

Η οικογένειά μου, πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς, δεν ήξερε τι ώρα φτάνω, ενώ τόνισε ότι το ποσό που καταβλήθηκε στους απαγωγείς «το γνωρίζω μόνο εγώ η γυναίκα μου και κανένας άλλος. Ούτε η αστυνομία το γνωρίζει. Είναι ένα θέμα εντελώς προσωπικό. Δόθηκαν τα λύτρα, δεν επηρεάζουν την εταιρεία ούτε τη ζωή μας. Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

«Δεν είχα αντιδικία με κανέναν»

«Η εταιρεία μου ασχολείται με ένα πολύ ήπιο προϊόν, που δεν έχει να κάνει με παράνομες διακινήσεις. Μα γιατί να πάρω μέτρα ασφαλείας; Δεν είχα αντιδικία με κανέναν ούτε πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

Τρεις οι απαγωγείς

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, οι απαγωγείς ήταν τρεις, κουκουλοφόροι με όπλα, ενώ εξήρε και το ρόλο της συζύγου του στις διαπραγματεύσεις με τους δράστες: «Νομίζω ναι ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας η γυναίκα μου και η ψυχραιμία της. Η διαπραγμάτευση χρειάζεται ψυχραιμία και η γυναίκα μου αποδείχτηκε ότι την είχε. Έλεγα στους απαγωγείς: «Βρε παιδιά, την Τρίτη δίνει σχέδιο η κόρη μου αφήστε με να πάω».

Στόχος για τους απαγωγείς ήταν τα λύτρα, γι΄ αυτό και η συμπεριφορά τους ήταν πολύ καλή από την αρχή, τόνισε ο κ. Μυλωνάς. «Φεύγοντας μου είπαν ότι μετά από εμάς δεν κινδυνεύεις από τίποτα οπότε μην ανησυχείς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα