¶νοδος άνω του ενός δολαρίου για τις τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 13:03

¶νοδο άνω του ενός δολαρίου καταγράφουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της νέας έντασης στις σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν. Στο μεταξύ, η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της, σε περίπτωση που χρειαστεί, δεν κατάφερε να μετριάσει της ανησυχίες της αγοράς.

Την άνοδο των τιμών φαίνεται να συγκρατεί πάντως η κατάπαυση του πυρός στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Δέλτα της Νιγηρίας, όπου οι επιθέσεις ανταρτών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε σήμερα έως και 2,14 δολάρια, ή 1,6%, στα 137,50 δολάρια το βαρέλι. Στις 12.34’ ώρα Ελλάδος, διαμορφωνόταν στα 136,61 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent για παράδοση τον Αύγουστο εμφάνισε κέρδη έως και 2,38 δολαρίων, ή 1,8%, στα 137,24 δολάρια το βαρέλι. Στις 12.37’, διαμορφωνόταν στα 136,32 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά είχε την ευκαιρία νωρίτερα να αποκομίσει κέρδη λόγω της υπόσχεσης της Σαουδικής Αραβίας… αλλά, ρεαλιστικά, από μόνο του αυτό δεν είναι αρκετό να ηρεμήσει την αγορά» επισήμανε ο αναλυτής της Australia and New Zealand Bank, Μαρκ Πέρβαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα