ETBAbank : Κοινοπρακτικό δάνειο 150 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2000 11:22

Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ, υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο η διοίκηση της ΕΤΒΑbank, το οποίο οργανώθηκε από την Sanwa International, την WestLB και την Bayerische Hypo Vereinsbank.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο Euribor έξι μηνών, πλέον περιθωρίου 0,35%. Στο δάνειο, που θα χρησιμοποιηθεί για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της ΕΤΒΑbank, συμμετείχαν συνολικά 13 τράπεζες εκ των οποίων τρεις ελληνικές (Εθνική, Εμπορική, Αlpha Bank), ενώ το ποσόν που συγκεντρώθηκε, υπερέβη τον αρχικό στόχο με υπερεγγραφές για 170 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στους επικεφαλής των τραπεζών στο Λονδίνο ο διοικητής της ETBAbank Γιώργος Κασμάς, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η τράπεζα, με σύνολο ισολογισμού που πλησιάζει το ένα τρισ. δρχ. έχει υγιή διάρθρωση των στοιχείων του ενεργητικού της, καθαρή θέση που υπερβαίνει τα 380 δισ. δρχ. και υψηλό συντελεστή φερεγγυότητας.

Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση, συμπλήρωσε, δίνει στην τράπεζα την δυνατότητα να επιτύχει ικανοποιητική μόχλευση (leverage), αύξηση δηλ. των εργασιών της στο μέλλον, ενώ σήμερα της διασφαλίζει κερδοφορία, η οποία υπερβαίνει τα 30 δισ. δρχ.

Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, τα προ φόρων κέρδη της ETBAbank διαμορφώθηκαν στα 33 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα