Toyota: Πιθανή υποβάθμιση στόχων για τις ετήσιες πωλήσεις

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 10:14
UPD:10:16

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις του 2008 ενδεχομένως να προβεί τον επόμενο μήνα η Toyota Motor, καθώς η άνοδος των τιμών βενζίνης έχει πλήξει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, τις ΗΠΑ.

Μιλώντας σήμερα στη συνέλευση των μετόχων της Toyota, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, Τοκουίτσι Ουρανίσι, εκτίμησε πως η επίτευξη του στόχου για ετήσιες πωλήσεις 2,64 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ «θα είναι δύσκολη».

Οι πωλήσεις φορτηγών της ιαπωνικής εταιρείας στην αμερικανική αγορά υποχώρησαν κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2008 κατά 7,3%, αναγκάζοντάς την να μειώσει δύο φορές την παραγωγή των φορτηγών Tundra. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η General Motors, εξαιτίας την εκτίναξης των τιμών καυσίμων κατά 34%.

«Αγωνιζόμαστε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουρανίσι, σημειώνοντας ότι οι υψηλές τιμές των καυσίμων και η κρίση στην πιστωτική αγορά έχουν περιορίσει τη ζήτηση. Όπως εκτίμησε, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ πιθανόν να υποχωρήσουν φέτος κάτω από τα 15 εκατ. οχήματα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995.

Η μετοχή της Toyota υποχωρούσε νωρίτερα στο Τόκιο κατά 1,3% στα 5,240 γιεν. Από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει κατά 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα