Lukoil: Σύσταση κοινοπραξίας με την ιταλική ERG

Με στόχο την ενίσχυση της διυλιστικής της δυναμικότητας
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 12:37

Το ποσό του 1,35 δισ. ευρώ συμφώνησε να καταβάλει η μεγαλύτερη μη κρατική παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, προκειμένου να σχηματίσει κοινοπραξία με το διυλιστήριο της ιταλικής ERG στη Σικελία και να επεκτείνει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Η Lukoil αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό 49% στη νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχει το διυλιστήριο Isab της ERG, δυναμικότητας 320.000 βαρελιών την ημέρα, αποθηκευτικούς χώρους καθώς και ενεργειακή μονάδα ισχύος 99 μεγαβάτ στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνει η ρωσική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία αναμένεται να ενισχύσει τη διυλιστική της δυναμικότητα κατά 13%.

Η Lukoil επιδιώκει εδώ και καιρό να αυξήσει τη δυναμικότητά της στον τομέα διύλισης της βόρειας και νότιας Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε ότι πιθανόν να δαπανήσει έως και 10 δισ. ευρώ για την απόκτηση μονάδων διύλισης και λιανικής.

Η ERG, η μεγαλύτερη εξαγωγός διυλισμένων προϊόντων της Ιταλίας, θα έχει τη δυνατότητα πώλησης του μεριδίου της στη Lukoil, σε περίπτωση που προκύψουν διαφωνίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Αλεσάντρο Γκαρόνε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα