ΔΕΗ: Ο Πρ. Ευθύμογλου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 15:08

Τον ορισμό του κ. Πρόδρομου Ευθύμογλου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Ο κ. Ευθύμογλου θα έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των Επιτελικών Γενικών Διευθύνσεων.

Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ δίδαξε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο οποίο διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο κ. Πρ. Ευθύμογλου

Την περίοδο 1972 -1988 ο κ. Ευθύμογλου εργάσθηκε στη ΔΕΗ ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και στον Προγραμματισμό και ως βοηθός διευθυντής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης Έργων Παραγωγής και Οικονομικών. Από το 1988 έως το 1992 υπήρξε ειδικός σύμβουλος Διοίκησης ενώ το

1993 διετέλεσε CFO της ΔΕΗ.

Στο διάστημα 1997 - 2004 ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνεργάστηκε με την Arthur Andersen και στη συνέχεια με την Ernst & Young και κατάρτισε διάφορες μελέτες για την προσαρμογή της ΔΕΗ στο νέο ρυθμιστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην ίδια περίοδο συνέταξε επίσης μελέτες για τη ΔΕΠΑ, σχετικά με την συμπαραγωγή με φυσικό αέριο, την ανάπτυξη συστημάτων χρηματοδότησης και την αποτίμηση της αξίας της ΕΠΑ Αττικής. Επίσης, συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΕΕ για τη ρύθμιση των δικτύων κοινής ωφέλειας, με έμφαση στο σχεδιασμό ρυθμιστικών αρχών και εργαλείων βελτίωσης της απόδοσης και για το εμπόριο στην Ενωμένη Αγορά.

Τον Οκτώβριο 2004 ορίστηκε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Ο κ. Ευθύμογλου είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και εργασιών για ενεργειακά θέματα και δέκα διδακτικών βιβλίων σε θέματα λογιστικής, χρηματοοικονομικής διοίκησης, επιχειρησιακής στρατηγικής, σύγχρονης μικροοικονομικής και δημοσίων επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα