Ο υπ. Μεταφορών για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 17:54

Σε συνέδριο για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες που οργάνωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει του ανοίγματος της ταχυδρομικής αγοράς συμμετείχε ως βασικός ομιλητής ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πάροχοι ταχυδρομικών υπηρεσιών να προσαρμοστούν σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται σημαντικά από την ολοένα και αυξανόμενη διείσδυση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην υποχρέωση των κρατών να διασφαλίσουν την παροχή υψηλής ποιότητας καθολικής υπηρεσίας και στο ρόλο των εθνικών ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες, όπως είπε, οφείλουν να διαφυλάττουν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, το 2013, θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική αγορά να προσαρμοστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο πλαίσιο της νέας ταχυδρομικής οδηγίας.

«Θα εξετάσουμε πώς η παροχή υψηλής ποιότητας καθολικής υπηρεσίας έχει εξασφαλιστεί στην Ευρώπη και, προσαρμόζοντας αυτές τις πολιτικές στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, θα προχωρήσουμε σε αντίστοιχα βήματα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα