XAA: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2000 15:23

ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι από την 21/12/2000 αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α.Α. των νέων 15.757.608 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 150 δρχ. η κάθε μία που προήλθαν: α) από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ των παλαιών μετοχών και β) διαίρεση (split) των μετοχών σε αναλογία δύο (2) νέες μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά, σύμφωνα με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 29/11/2000. Οι νέες μετοχές θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν την 21/12/2000 στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών του Σ.Α.Τ. των κ.κ. Μετόχων.

Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 17/12/2000 σχετικά με τις συζητήσεις και την επιδίωξη της εταιρίας για συνεργασία με Αμερικάνικη πολυεθνική επιχείρηση και με αντίστοιχη Γερμανική εταιρία. Ανακοινώνει, επίσης, ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29/11/2000 ανέβαλε τη λήψη απόφασης για σύναψη ομολογιακού δανείου εν όψει της αναμενόμενης έγκρισης για μετάταξη της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α., με παράλληλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την Τράπεζα ότι ο φορολογικός έλεγχος που είχε ζητηθεί με την υπ΄ αρίθμ. Πρωτοκ. 1612/23.7.99 αίτηση στο ΕΘΕΚ για έλεγχο των διαχειριστικών χρήσεων 1997,1998 της πρώην Τ.Κ.Ε. (παρ. 3.3 εδάφιο α’ του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου) περατώθηκε τον Ιούνιο 2000. Βεβαιώθηκαν λογιστικές διαφορές κατά χρήση ως εξής: α) Χρήση 1/1/97-31/12/97: 250 εκ, β) Χρήση 1/1/98-31/12/98: 400 εκ.

Καταλογίσθηκαν φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 119.500.000 δρχ. Το ποσό αυτό καταβάλλεται σε ίσες μηνιαίες δόσεις. Η καταβολή των δόσεων άρχισε τον Ιούλιο 2000 και η εξόφλησή τους θα γίνει τον Ιανουάριο 2001.

ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤ. ΒΙΟΜ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι στις 28/12/1999 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Εμπορίου Ανάπτυξης/ Γ.Γ. Εμπορίου /Δ/νση Α.Ε. & Πίστεως η με αριθμό Κ2 14842 απόφασή της με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού της εταιρίας και η αλλαγή της επωνυμίας της σύμφωνα με την από 29/11/2000 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Κατόπιν τούτου, η επωνυμία της εταιρίας από 22/12/2000, αλλάζει από ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. σε ΔΕΛΤΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., με διακριτικό τίτλο ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της εταιρίας στο Χ.Α.Α. θα είναι διαπραγματεύσιμες με την νέα επωνυμία.

ΓΝΩΜΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αφορούν την εταιρία μας, έχουμε να σας γνωρίσουμε ότι ενόψει της αναμενόμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για τα κίνητρα περί συγχώνευσης των κατασκευαστικών εταιριών, η εταιρία μας βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με άλλες εταιρίες του κλάδου. Θα ενημερώσουμε εγκαίρως τόσο το Χρηματιστήριο όσο και τους κ.κ. μετόχους μας μόλις υπάρξουν οριστικές εξελίξεις›.

QUALITY & RELIABILITY A.E.

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι εξαγόρασε το 35% της εταιρίας European Profiles, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του consulting και υπηρεσιών πληροφορικής.

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ› της 16/12/2000 με τίτλο ‘Έντονη φημολογία για γάμο SATO και ΔΡΟΜΕΑ’, η Τράπεζα, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α., γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «¨) Η Τράπεζά μας, ως ανάδοχός κατά την εισαγωγή στο Χ.Α.Α., με δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ, απέκτησε το αδιάθετο υπόλοιπο μετοχών που αντιστοιχεί στο 4% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρίας, 2) Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά ούτε και πρόθεση για αύξηση της συμμετοχής μας στην εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ›.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ

Η εταιρία, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α.. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: « Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ’ της 19/12/2000, όπου αναφέρεται ότι η εταιρία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Ε. είναι κοντά στην εξαγορά δύο εταιριών, που δραστηριοποιούνται σε παρεμφερή χώρο με τον δικό μας, σας επιβεβαιώνουμε την πληροφορία ως βάσιμη και σας διευκρινίζουμε τα εξής: Πρόκειται για μία ελληνική εταιρία και μία εταιρία εκτός Ελλάδος με συνολικό ετήσιο όγκο πωλήσεων άνω των 200.000.000 δρχ και 150.000.000 δρχ. αντίστοιχα. Με τις εταιρίες αυτές υπάρχει πολυετής συνεργασία και πιστεύουμε ότι μία δική μας πλειοψηφική συμμετοχή στο κεφάλαιό τους θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των εργασιών της ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Ε. στον τόπο που δραστηριοποιούνται οι εταιρίες αυτές.

KLEEMAN HELLAS A.B.E.E.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ› της 14/12/2000, με τίτλο ‘ Μεταλλουργική Βιομηχανία εξαγοράζει η Kleeman Hellas’, η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:› Σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις που έχουν σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα και τα επιχειρησιακά σχέδια της εταιρίας: Α) Συνεργασία με την εταιρία GLOBAL LIFT. Η εταιρία GLOBAL LIFT είναι εμπορική εταιρία του κλάδου των ανελκυστήρων. Είναι εγκατεστημένη στο Μιλάνο της Ιταλίας με ιδρυτές και κύριους μετόχους τις Ισπανικές εταιρίες TECNOLAMA-FERMATOR και SAVERA και την Ιταλική SASSI. Β)Ίδρυση εμπορικής εταιρίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Σε συνεργασία με την Τουρκική εταιρία AMETAL, η οποία είναι εταιρία κατασκευής κομβιοδόχων, εμπορίας εξαρτημάτων ανελκυστήρων και πελάτης μας στην Τουρκική αγορά, προχωρήσαμε στη σύσταση εμπορικής εταιρίας με την επωνυμία KLEEMAΝ ANSASOR και με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. DM. Στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχει η KLEEMAN με ποσοστό 70% και η οικογένεια του κ.ISMAIL YILDIRIM με 30% (μέτοχοι σε ποσοστό 100% της AMETAL). Tη διοίκηση της εταιρίας θα την έχει ο κ. YILDIRIM και όλη η τωρινή εμπορική του δραστηριότητα θα περνά μέσα από την ΚLEEMAN ANSASOR, Γ) Εξαγορά μεταλλουργικής βιομηχανίας. Πρόκειται για βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλου, η οποία δραστηριοποιείται στην Β. Ελλάδα. Είναι νεοσύστατη εταιρία με μοντέρνα παραγωγική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε το 1998, Δ) Εξαγορά βιομηχανίας παραγωγής κομβιοδόχων. Η KLEEMAN από καιρό διερευνά τη δυνατότητα συνεργασίας με εταιρία παραγωγής κομβιοδόχων ανελκυστήρων. Το τελευταίο διάστημα επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας σε δύο Ελληνικές εταιρίες του κλάδου, με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για την προοπτική εξαγοράς τους ή την συμμετοχή μας στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Οι συζητήσεις όμως μέχρι σήμερα δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση. Στις εταιρίες αυτές ολοκληρώθηκε πρόσφατα οικονομικός έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές και μας έχουν παραδοθεί τα πορίσματα των ελέγχων, Ε) Ίδρυση εταιρίας παραγωγής Ηλεκτρονικών Πινάκων: Η KLEEMAN από τις αρχές του 2000, σε συνεργασία με την τεχνολoγία της Γαλλικής εταιρίας AUTINOR πραγματοποίησε μια σειρά από επενδύσεις για την κατασκευή του Ηλεκτρονικού πίνακα στις εγκαταστάσεις της. Οι επενδύσεις αυτές αναφέρονται σε αγορά κτιρίου 2000 τ.μ. παραπλεύρως των εγκαταστάσεών μας. Σε αγορά μηχανημάτων, οργάνων και τεχνικού εξοπλισμού. Επίσης, στην πρόσληψη και εκπαίδευση του κατάλληλου στελεχιακού και τεχνικού προσωπικού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΝΑΚΑΣ
  • ΚΟΥΑΛ



Σχολιασμένα