Idea: Προς εξαγορά της Spice Communications

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 09:26
UPD:09:57

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ της Spice Communications Ltd. σε μετρητά και μετοχές προχωρά η Idea Cellular, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Bharti Airtel Ltd. στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Η Idea, η οποία ελέγχεται από τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Kumar Mangalam Birla, θα αγοράσει 281,5 εκατ. μετοχές ή το 40,8% της Spice από την MCorpGlobal Communications Pvt. για 77,3 ρουπίες ανά μετοχή, προσφέροντας στους επενδυτές της Spice 49 μετοχές της Idea για κάθε 100 μετοχές που κατέχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Spice προς το Χρηματιστήριο της Βομβάης.

Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει την Idea, που εδρεύει στο Νέο Δελχί, να αυξήσει τον αριθμό των πελατών της κατά το 1/6, σε μία χώρα όπου οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας προβλέπεται να διπλασιαστούν στα επόμενα δύο χρόνια. Η Ινδία από τον Οκτώβριο του 2007 αύξησε πλέον των οκτώ εκατομμυρίων τους χρήστες της μηνιαίως, υπερβαίνοντας τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά ασύρματης τηλεφωνίας στον κόσμο, μετά την Κίνα.

Φέτος η Idea αυξάνει με ταχύτερο ρυθμό τον αριθμό των συνδρομητών της έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της - Bharti Airtel και το σκέλος της Vodafone Group Plc στην Ινδία. Η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει περισσότερους από 30 εκατ. συνδρομητές σε μία αγορά με 270 χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα