Barclays: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,85 δισ. δολάρια

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 10:44
UPD:10:48

Το ποσό των 4,5 δισ. στερλινών (8,85 δισ. δολάρια) σχεδιάζει να συγκεντρώσει η Barclays, μέσω ενός προγράμματος πώλησης μετοχών, στο οποίο βασικοί επενδυτές θα είναι η Qatar Investment Authority και η Sumitomo Mitsui Banking.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η βρετανική τράπεζα επαναλαμβάνει ότι τα κέρδη προ φόρων του ομίλου για το Μάιο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τα μερίσματά της σε μετρητά.

Ο τρίτος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Βρετανίας έχει χάσει πάνω από πέντε δισ. δολάρια λόγω της έκθεσής του στην αμερικανική αγορά δανείων subprime και της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης. Την περασμένη εβδομάδα είχε προαναγγείλει την πώληση μετοχών αξίας δισεκατομμυρίων στερλινών, με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής του βάσης.

Σύμφωνα με την Barclays, ποσό ύψους τεσσάρων δισ. στερλινών αναμένεται να αντληθεί μέσω τοποθέτησης, με ανοιχτή προσφορά 1,407 δισ. νέων μετοχών στην τιμή των 282 πενών έκαστη – δηλαδή με premium 9,3% στην τιμή κλεισίματος της Τρίτης. Η σχέση ανταλλαγής θα είναι τρεις νέες μετοχές για κάθε 14 παλαιές.

Τα υπόλοιπα 500 εκατ. στερλίνες θα συγκεντρωθούν μέσω πώλησης 169 εκατ. νέων μετοχών, στην τιμή των 296 πενών έκαστη, στην ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking.

Η Qatar Investment Authority και η Challenger έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με την τράπεζα, να επενδύσουν έως και 1,764 δισ. στερλίνες και 533 εκατ. στερλίνες αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα