Εντυπωσιακή άνοδος στο Χ.Α.

Για «τεχνική ανάκαμψη» κάνουν λόγο οι αναλυτές
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 17:03
UPD:17:57

Ισχυρή ανάκαμψη σήμερα για τον γενικό δείκτη τιμών του Χ.Α. ύστερα από 12 συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί για τη συνέχεια και κάνουν λόγο για τεχνική ανάκαμψη.

«Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη ήρθε, με αρκετά ικανοποιητικό τζίρο. Πρόκειται για μια καθαρά τεχνική αντίδραση. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε το νου μας, καθώς τα πράγματα συνεχίζουν να είναι επίφοβα. Αυτή η ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για να βγει κάποιος από την αγορά», δήλωσε στο Reuters αναλυτής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Λογικό ήταν να υπάρξει μια τεχνική διόρθωση μετά την πρόσφατη πτώση και αυτό σε συνδυασμό με το αναμενόμενο window dressing ενόψει κλεισίματος του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα της αγοράς βραχυπρόθεσμα», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Η αγορά θα στραφεί στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Ben Bernanke αργότερα σήμερα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας».

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 3.584,53 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,94%.

Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 3.595,98 μονάδες καταγράφοντας κέρδη πάνω από 3%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 340,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 17 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι μετοχές 202 εταιρειών ενισχύθηκαν, 48 σημείωσαν πτώση και 36 παρέμειναν αμετάβλητες.

Θεαματική άνοδο κατά 13,7% σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν επίσης η Τράπεζα Πειραιώς (8,06%), η Τράπεζα Κύπρου (6,33%), η MPB (5,49%), η Εθνική (4,64%) και ο ΟΤΕ (2,8%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα