Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Nike

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 10:35
UPD:10:36

Πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών υποδημάτων παγκοσμίως Nike, στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις σε Ευρώπη και Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 490,5 εκατ. δολάρια ή 98 σεντς ανά μετοχή, από 437,9 εκατ. δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 16% στα 5,1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της καθαρής κερδοφορίας στα 97 σεντς ανά μετοχή και ενίσχυση των πωλήσεων στα 4,97 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις της Nike στην Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη, σημείωσαν σημαντική άνοδο, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Πεκίνο. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, οι παραγγελίες από τον περασμένο Νοέμβριο διατηρήθηκαν αμετάβλητες στης ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 10%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων της Nike προέρχεται από τις αγορές εκτός ΗΠΑ.

Οι μετοχές της υποχώρησαν χθες, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, κατά 1,5%. Από τις αρχές του έτους έχουν ενισχυθεί κατά 2,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα