AIG: Προς απορρόφηση απωλειών ύψους πέντε δισ. δολ.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 09:19
UPD:09:45

Σε απορρόφηση απωλειών δεκάδων ασφαλιστικών μονάδων της, οι οποίες προέβησαν πέρυσι σε διαγραφές 13 δισ. δολαρίων λόγω της κρίσης στα ενυπόθηκα δάνεια, σχεδιάζει να προχωρήσει η American International group (AIG).

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος παγκοσμίως αναμένεται να αναλάβει έως και πέντε δισ. δολάρια απωλειών από τα τμήματα επενδύσεων, έναντι 500 εκατ. δολαρίων που είχε αρχικά ανακοινώσει, όπως αποκάλυψε στέλεχος της AIG.

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Σουίφτ, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να χορηγήσει κεφάλαια – το ύψος των οποίων δεν έγινε γνωστό – σε ορισμένες από τις θυγατρικές της.

Τόσο η Moody’s Investors Service όσο και η A.M. Bets Co. επικαλέστηκαν τις διαγραφές αυτές το Μάιο, όταν υποβάθμισαν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα της AIG.

Η μείωση της αξίας του ενεργητικού στο χαρτοφυλάκιο χρηματιστηριακών συναλλαγών – πιστώσεων αποτελεί μέρος των προ φόρων διαγραφών ύψους 38 δισ. δολαρίων, τις οποίες ανακοίνωσε η AIG κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα