Ανακάμπτει το γιεν έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 13:24

Ανακάμπτει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία υποχώρησε χθες, το γιεν έναντι του ευρώ, καθώς οι απώλειες που σημειώνουν οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχουν περιορίσει τη ζήτηση για ενεργητικό υψηλότερων αποδόσεων στην Ιαπωνία.

Το γιεν ανάκτησε και τις εβδομαδιαίες απώλειες που κατέγραφε έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, μετά τη δήλωση του μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μιγκέλ ¶νχελ Φερνάντεζ Ορντόνεζ, ότι «δεν είναι βέβαιη» η αύξηση των επιτοκίων.

Στην πτώση του ευρώ συνέβαλαν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, το οποίο υποχώρησε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ έως και 0,6% στα 167,23 γιεν ανά ευρώ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 16 Ιουνίου. Στις 12.49’ ώρα Ελλάδος, διαμορφωνόταν στα 167,68 γιεν ανά ευρώ.

Το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,5769 δολάρια από 1,5757 δολάρια που είχε κλείσει χθες, ενώ η ισοτιμία γιεν / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 106,33 γιεν από 106,81 γιεν ανά δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα