Aυστηροποίηση των ποινών στους πλοιάρχους

Yποχρεωτική ετήσια αξιολόγηση των αξιωματικών
Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008 21:52
UPD:22:02

Την αυστηροποίηση των ποινών στους πλοιάρχους - παραβάτες - του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Σύγκρουσης στη θάλασσα, αλλά και την υποχρεωτική ετήσια αξιολόγηση των αξιωματικών "γέφυρας" των ακτοπλοϊκών πλοίων, αποφάσισε ο ΥΕΝΑΝΠ Γιώργος Βουλγαράκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης.

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε ο υπουργός αφού πρώτα εξέφρασε την συμπαράστασή του στους επιβάτες του "Θεόφιλος" για τη μεγάλη περιπέτεια που έζησαν, αλλά και έδωσε τα συγχαρητήριά του προς την ηγεσία του Λιμενικού, και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επεσήμανε τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που αποφασίσθηκε να ληφθούν είναι αναλυτικά τα εξής:

1. Αυστηροποιούνται οι ποινές στους παραβάτες του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Σύγκρουσης στη θάλασσα.

2. Υποχρεούνται στο εξής οι Αξιωματικοί Γέφυρας σε ετήσια αξιολόγηση σε προσομοιωτές (simulator) με σκοπό την διαρκή εκπαίδευση (refresh) όσον αφορά την ακτοπλοΐα στα επικίνδυνα σημεία.

3. Όσον αφορά τον Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης θα επανεξεταστούν οι διατάξεις - διαδικασίες που προβλέπονται για τον πλου με βάση τις ιδιαιτερότητες και τα επικίνδυνα σημεία σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της ΠΕΠΕΝ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα