Στο Κατάρ το 4% της Alpha Bank

Εναντι συνολικού τιμήματος 296 εκατ. ευρώ
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 11:45
UPD:12:49

Στην πώληση του 4% των μετόχων της στην Paramount Services Holding του Κατάρ έναντι συνολικού τιμήματος 296 εκατ. ευρώ προέβη η Alpha Bank.

Η Paramount Services αντιπροσωπεύει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των πιο επιφανών οικογενειών του Κατάρ.

Τα δύο μέρη θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Η είσοδος ενός μακροπρόθεσμου, υψηλού επιπέδου επενδυτή από το Κατάρ στο κεφάλαιο της Alpha Bank θα επιφέρει προστιθέμενη αξία... μέσω της περαιτέρω επέκτασής της στην περιοχή», επισημαίνει η Alpha Βank σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο ξένος επενδυτής ενδιαφέρεται για την απόκτηση και μεγαλύτερου μεριδίου καθώς και για ευρύτερη συνεργασία με την Alpha Bank στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Paramount Services κατέχει μεταξύ άλλων το 20% του London Stock Exchange, το 3% της Credit Suisse και το 8% της Barclays.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank είχε ανακοινώσει την Παρασκευή http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/28/1531851.htm ότι πρόκειται να προβεί άμεσα στη διάθεση ιδίων μετοχών που θα φτάνουν έως και το 4,02% του συνολικού κεφαλαίου της.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank ανακοινώνει τη διάθεση ιδίων μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 4% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι συνολικού τιμήματος 296 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Paramount Services Holding Limited, η οποία αποτελεί επενδυτικό φορέα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλέον επιφανούς οικογενείας του Κατάρ.

Τα μέρη θα εξετάζουν από κοινού επενδυτικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αξιοποιώντας αφ΄ ενός μεν τη γνώση και εμπειρία της Alpha Bank στη δημιουργία τραπεζών σε χώρες με υψηλούς ρυθμούς αναπτύξεως, αφ΄ ετέρου δε τις επαφές και εμπειρία της Paramount στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η είσοδος ενός επενδυτού υψηλής ποιότητος από το Κατάρ, με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην Τράπεζα και τους Μετόχους της, επιτρέποντας στην πρώτη να επιτύχει τους στόχους της και να πρωταγωνισθήσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα