Μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων ζητά η ΓΣΕΕ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον ΥΠΟΙΟ
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 12:29
UPD:12:31

Την εισοδηματική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό των συνταξιούχων και των ανέργων, την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση από τις επιχειρήσεις για όσους έχουν κατώτατο μισθό και την καταβολή επιδόματος θέρμανσης ύψους 800 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να συνδυαστεί με εισοδηματικά κριτήρια καθώς και να υπάρξει γεωγραφική διαφοροποίηση ζήτησε η ΓΣΕΕ κατά τη συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε την ακρίβεια σύνθετο πρόβλημα τονίζοντας πως για την καταπολέμησή της θα πρέπει πρώτα το κράτος να δώσει δείγματα γραφής. Ειδικότερα, ο κύριος Παναγόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης δημόσιου ελέγχου κατά της αυθαιρεσίας, όπως ανέφερε, στην αγορά και ζήτησε τη μείωση-πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όσο διαρκεί η κρίση.

Αναφορόμενος στις τράπεζες, τις κατηγόρησε πως μετακυλίουν την όποια αύξηση των επιτοκίων αυτόματα στους καταναλωτές και ζήτησε την άμεση εφαρμογή αποφάσεων του Αρείου Πάγου για πλαφόν στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταχρηστικής, όπως ανέφερε, συμπεριφοράς των τραπεζών στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν υπάρχουν ζητήματα πληθωρισμού μισθών, αλλά πληθωρισμού κερδών.

Από την πλευρά του ο κύριος Κώστας Πουπάκης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία ζήτησε την προστασία των καταναλωτών απο τον υπουργό Οικονομίας και δήλωσε ότι «περιμένουμε την ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με μέτρα και τα επόμενα νομοσχέδια».

Νέο ραντεβού μεταξύ της ΓΣΕΕ και του κυρίου Γιώργου Αλογοσκούφη κλείστηκε για μετά τις 20 Αυγούστου εν όψει της ΔΕΘ.

Αυτήν την ώρα, ο υπουργός Οικονομίας συναντάται με εκπροσώπους του ΣΕΒ, οι οποίοι θα ζητήσουν, άρση των έμμεσων επιβαρύνσεων στις τιμές, από φόρους, τέλη, αλλά και τις «συντεχνίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα