Δεν υπάρχουν ενδείξεις ρύπανσης από το ναυτικό ατύχημα

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 14:25
UPD:14:33

«Η προανάκριση προχωρά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να μάθουμε τι έγινε ακριβώς», δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ρ/σ Alpha 98,9.

Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχουν δύο πορείες που μπορεί να επιλέξει το πλοίο: Είτε να περάσει από τα στενά από δυτικά από τις Οινούσσες, είτε ανατολικά και οι δύο αυτοί δρόμοι είναι εγκεκριμένοι. «Από εκεί και πέρα, είναι μέσα στην προανάκριση η αναζήτηση της συγκεκριμένης πορείας που δεν ήταν η εγκεκριμένη γιατί έπεσε στην ξέρα και θα δούμε τι ακριβώς έγινε».

«Μόλυνση του περιβάλλοντος δεν έχουμε. Μπήκαν αμέσως φράγματα και μαζεύτηκε το πετρέλαιο. Δεν έχουμε ενδείξεις ρυπάνσεως», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Θα αντικατασταθεί το “Θεόφιλος”»

O κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει το πλοίο «Θεόφιλος» θα αντικατασταθεί σύντομα. Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όλοι οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια με το «Θεόφιλος» θα έχουν την δυνατότητα με ένα πλοίο που θα το αντικαταστήσει, να κινηθούν. «Έχουμε ενεργήσει και εμείς ώστε να βρεθούν πλοία», υπογράμμισε ο υφυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα