Μυτιληναίος: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Δέλτα Ανανεώσιμες από την Endesa Hellas

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 15:33
UPD:15:37

Eγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίος, η συγχώνευση δι' απορρόφησης της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία Δέλτα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ από την Endesa Hellas.

Σε συνέχεια ολοκλήρωσης του ανωτέρω μετασχηματισμού πραγματοποιήθηκε η ανάλογη καταβολή μετρητών από τον ισπανικό ενεργειακό όμιλο Εndesa, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην κοινών συμφερόντων απορροφώσα εταιρεία Endesa Hellas, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την εισφορά των ανωτέρω ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Μυτιληναίος και της αντίστοιχης καταβολής μετρητών από την Endesa υλοποιείται η τρίτη φάση της στρατηγικής συμφωνίας των δύο ομίλων, όπως επισημαίνει η Μυτιληναίος.

Παράλληλα, τα δύο μέρη εισέρχονται στο τέταρτο και τελικό στάδιο της συμφωνίας, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εισφοράς της Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας 334 MW, στον ¶γιο Νικόλαο Βοιωτίας, στην Endesa Hellas. Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2008.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, η Endesa Hellas θα έχει συνολική κεφαλαιοποίηση περί το 1,2 δισ. ευρώ, σημαντικό αριθμό ανανεώσιμων σε λειτουργία και υπό αδειοδότηση, θερμικά εργοστάσια σε λειτουργία και κατασκευή και μηδενικό χρέος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα