ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2000 16:33

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου πληροφορεί το επενδυτικό κοινό ότι από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2000 αρχίζει η διαπραγμάτευση:

- 98.956 μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που προέκυψαν από τη μετατροπή 6,75% Μετατρέψιμων Χρεογράφων λήξης 2003.

- 72.043.002 μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που προέκυψαν από την παραχώρηση δωρεάν μετοχών προς τους μετόχους με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε 5 που κατείχαν.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω μετοχών θα αρχίσει ταυτόχρονα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των πιο πάνω μετοχών ο συνολικός αριθμός μετοχών της Τράπεζας Κύπρου θα ανέρχεται σε 432.258.014.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εξουσιοδότηση του από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 18/12/2000, το καθαρό μέρισμα της χρήσεως 1/7/1999 – 30/6/2000 είναι 52 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι εκ των μετόχων είναι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 28/12/2000. Από την 29/12/2000 οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα του παραπάνω μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιείται από τις 25/1/2001 με αποστολή δίγραμμων επιταγών στους δικαιούχους, που θα εκδώσει και θα αποστείλει ταχυδρομικώς στους μετόχους της εταιρίας, στις διευθύνσεις που προκύπτουν από το μετοχολόγιο, μαζί με βεβαίωση πληρωμής, που προορίζεται για την Δ.Ο.Υ. Οσοι εκ των μετόχων έχουν εν τω μεταξύ αλλάξει διεύθυνση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας (Τμήμα Μετόχων στο τηλ. 22.82.160 με την κα Μαρίζ Χατζηγεωργίου).

ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της την 20/12/2000, αποφάσισε ομόφωνα: α) Την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28/7/2000, περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών. β) Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών (ύψους 7,7 δις δρχ.), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και διάθεση 1 νέας μετοχής για κάθε 2 παλαιές στην τιμή των 350 δρχ./μετοχή. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για συμμετοχή των μετόχων στην εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα προσδιορισθεί μετά τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπ. Ανάπτυξης και του Χ.Α.Α.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, θα διατεθούν προτίστως για την ενίσχυση τη κεφαλαιουχικής βάσης θυγατρικών της επιχειρήσεων, για την υλοποίηση προγραμμάτων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς και για τις ανάγκες κεφαλαίων κίνησης. Οι νέες αυτές μετοχές θα δικαιούνται μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2000.

ΑΤΕ ΓΝΩΜΩΝ

Η εταιρία ΑΤΕ ΓΝΩΜΩΝ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα οποία αφορούν την εταιρία μας, έχουμε να σας γνωρίσουμε ότι ενόψει της αναμενόμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για τα κίνητρα περί συγχώνευσης των κατασκευαστικών εταιριών, η εταιρία μας βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με άλλες εταιρίες του κλάδου. Θα ενημερώσουμε εγκαίρως τόσο το Χρηματιστήριο όσο και τους κ.κ. Μετόχους μας μόλις υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.›

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρίας ΙΧΘ/ΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ περί εισόδου της στο μετοχικό σχήμα του ΝΗΡΕΑ με ποσοστό 10,84% και προκειμένου να προστατευθεί το επενδυτικό κοινό, επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα: Ουδεμία συζήτηση ή προσέγγιση έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ των δύο ομίλων για ενδεχόμενη συνεργασία τους σε μετοχικό ή άλλο επίπεδο και ουδεμία πρόταση έχουμε λάβει. Ουδεμία ενημέρωση επίσημη ή ανεπίσημη έχει η εταιρία μας από τον Ομιλο ΣΕΛΟΝΤΑ σχετικά με την είσοδο του στο μετοχικό μας σχήμα ή με τις μελλοντικές προθέσεις του.›

ELMEC SPORT ΑΒΕΤΕ

Η εταιρία ELMEC SPORT ΑΒΕΤΕ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1487 ΦΕΚ της 6/12/2000 και σε εφαρμογή των διατάξεων αυτών σας γνωρίζουμε ότι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων MONEY και ΕΞΠΡΕΣ της 18/12/2000 που αφορούν την εταιρία ELMEC δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.›

Α. ΚΑΛΠΙΝΗΣ – Ν. ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία Α. ΚΑΛΠΙΝΗΣ – Ν. ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα εξής: «Σε δημοσίευμα για την εταιρία μας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ (σελ. 20), υπάρχει αναφορά στα προβλεπόμενα αποτελέσματα της χρήσεως 2000, καθώς και για τις προβλεπόμενες πωλήσεις της θυγατρικής μας εταιρίας BRITISH STEEL ΚΑΛΠΙΝΗΣ – ΣΙΜΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για το 2001. Εκτιμούμε ότι κάθε σχετική αναφορά είναι πρόωρη και δεν επιθυμούμε να προβούμε σε προβλέψεις την περίοδο αυτή. Η εταιρία μας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το ταχύτερο δυνατό σύμφωνα με τις διαδικασίες της υπ’ αριθμ. 5/204 απόφασης της Ε.Κ.›

ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Με βάση την 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να αγοραπωλήσει εντός τριμήνου, τις κάτωθι αξίες: 15.484.688 μετοχές, ήτοι το 43,905% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΒ ΑΕ και 8.636.560 μετοχές, ήτοι το 41,21% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΜΠΑΣ ΑΕ με αντισυμβαλλόμενους την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. αντίστοιχα. Οι ως άνω συναλλαγές, θα διενεργηθούν μέσω της TELESIS ΑΧΕΠΕΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Με βάση την 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να αγοραπωλήσει εντός τριμήνου, 15.484.688 μετοχές, ήτοι το 43,905% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΒ Α.Ε., με αντισυμβαλλόμενο την ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Οι ως άνω συναλλαγές, θα διενεργηθούν μέσω των: TELESIS ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 14.891.421 μετοχών ΤΕΒ ΑΕ. ΚΕΡΔΩΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 49.390 μετοχών ΤΕΒ ΑΕ. ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 543.877 μετοχών ΤΕΒ ΑΕ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.

Με βάση την 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να αγοραπωλήσει εντός τριμήνου 8.636.560 μετοχές, ήτοι το 41,21% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε., με αντισυμβαλλόμενο την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Οι ως άνω συναλλαγές θα διενεργηθούν μέσω των: TELESIS ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 50.782 μετοχών ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε., SARROS ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 8.485.866 μετοχών ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε., ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕΠΕΥ για αγοραπωλησία των 99.912 μετοχών ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε.

ΕΛΑΪΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΑΪΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εν συνεχεία δημοσιευμάτων σχετικών με την εξαγορά σε διεθνές επίπεδο της εταιρίας BESTFOODS από την UNILEVER και την συνεπεία τούτου φερόμενη κατά το δημοσίευμα μεταβίβαση των σημάτων, των δραστηριοτήτων και του εργοστασίου στην θυγατρική της UNILEVER στην Ελλάδα ΕΛΑΪΣ Α.Ε. από την KNORR BESTFOODS HELLAS A.B.E.E. και σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 5/204/14-11-2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιούμε τα ακόλουθα: Είναι πράγματι γεγονός, ότι σε διεθνές επίπεδο η UNILEVER προέβη στην εξαγορά της εταιρίας τροφίμων BESTFOODS. Στην Ελλάδα οι θυγατρικές εταιρίες της νέας μητρικής εταιρίας που προήλθε από την παραπάνω συγχώνευση, ΕΛΑΪΣ Α.Ε. και KNORR BESTFOODS HELLAS A.B.E.E. εξετάζουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους εμπορικής συνεργασίας, χωρίς όμως να έχει αποφασισθεί ακόμη η τελική μορφή της συνεργασίας αυτής. Διευκρινίζουμε πάντως ότι η οποιαδήποτε εμπορική συνεργασία δεν συνεπάγεται απαραίτητα και την μεταβίβαση στην ΕΛΑΪΣ Α.Ε. από την BESTFOODS των σημάτων, των δραστηριοτήτων και του εργοστασίου αυτής.›

ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στις 13/12/2000 την αγορά ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Α. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. της οποίας η ΕΔΡΑΣΗ κατέχει ήδη το 51%. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 1.344 εκατ. δρχ. και θα καταβληθεί σε τρεις δίμηνες δόσεις από ίδια διαθέσιμα της εταιρίας. Η μεταβίβαση των μετοχών ολοκληρώθηκε την 18/12/2000 και έτσι η ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. κατέχει σήμερα το 75% των μετοχών της Α. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.

Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΟΒΕΚΤΕ

Η εταιρία Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΟΒΕΚΤΕ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της στη συνεδρίαση της 18/12/2000 αποφάσισε την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρίας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. και τη μεταβίβαση του ακινήτου της εταιρίας στην Κάντζα Παλλήνης στην ως άνω εταιρία. Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της λειτουργικής εξυπηρέτησης του σχεδίου ανάπτυξης του ακινήτου στην Κάντζα.

ΑΒΑΞ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΒΑΞ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στα πλάισια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την ανάπτυξη της εταιρίας μέσω συνεργασιών ή εξαγορών εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου, η ΑΒΑΞ Α.Ε. προχώρησε στην εξαγορά του 35% της εταιρίας βαρειάς προκατασκευής ΠΡΟΕΤ Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΝΑΚΑΣ



Σχολιασμένα