Επέστρεψε στην κερδοφορία η H&R Block

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 16:47

Τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της σε διάστημα δύο ετών ανακοίνωσε σήμερα η H&R Block, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής φοροτεχνικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της ενισχύονταν στις προσυνεδριακές συναλλαγές κατά 9,3%.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε, στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, καθαρά κέρδη ύψους 543,6 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 85,6 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 691,1 εκατ. δολάρια, έναντι 667 εκατ. δολάρια που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η ολοκλήρωση της πώλησης της μονάδας χορήγησης δανείων στην WL Ross & Co., έναντι 1,3 δισ. δολαρίων, τον περασμένο Μάιο, απομάκρυνε ένα μεγάλο βάρος από την H&R Block. Η πώληση επέτρεψε στην εταιρεία να επικεντρωθεί στην παροχή φορολογικών υπηρεσιών, όπου εμφάνισε έσοδα ύψους 2,2 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στην τριετία μέχρι το οικονομικό έτος 2011 θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε σημαντικά κέρδη ανά μετοχή», τόνισε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ¶λαν Μπένετ.

Η H&R Block ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της να αυξήσει το ετήσιο μέρισμα κατά τρία σεντς στα 60 σεντς ανά μετοχή, ενώ ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, το οποίο πιθανόν να ξεκινήσει το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα