Μικτές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2000 17:36
UPD:17:42

Σημάδια μικρής ανάκαμψης παρουσίαζε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ο δείκτης Nasdaq μετά τη χθεσινή «βουτιά» που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο δείκτης της Νέας Οικονομίας ενισχυόταν κατά 25,27 μονάδες και είχε διαμορφωθεί στις 2.358 μονάδες, καθώς οι επενδυτές μετά από επτά συναπτές συνεδριάσεις έδειχναν απρόθυμοι να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τις ρευστοποιήσεις τίτλων της Νέας Οικονομίας.

Αυτή την ώρα, πάντως, και μετά την προειδοποίηση της Lucent Technologies, κορυφαίας εταιρείας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ότι τα κέρδη της το πρώτο οικονομικό τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων, οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει εκ νέου το ξεπούλημα μετοχών αναζητώντας καταφύγιο στην «παραδοσιακή οικονομία».

Ως εκ τούτου, ο δείκτης Nasdaq αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 26,36 μονάδες (1,13%) και βρίσκεται στις 2.306,42 μονάδες, ενώ, αντιθέτως, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο, της τάξεως των 14,03 μονάδων και έχει διαμορφωθεί στις 10.332,96 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα