Επανεπενδύει τα κέρδη του 2007 η UBB

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 09:26

Η τράπεζα United Bulgarian Bank (UBB, όμιλος Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας) θα προχωρήσει στην επανεπένδυση του συνόλου των καθαρών της κερδών για το 2007 στο κεφάλαιό της, ανακοίνωσε ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της UBB, κ. Στιλιάν Βίτεβ.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε προχθές στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Τα καθαρά κέρδη της UBB το 2007 ανήλθαν σε 185,11 εκατ. λεβ (94,64 εκατ. ευρώ), τα οποία και θα κατευθυνθούν προς το αποθεματικό της τράπεζας.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά για την οποία ο βασικός μέτοχος της UBB (ΕΤΕ) αποφασίζει τη μη διανομή μερίσματος και την επανεπένδυση του συνόλου των κερδών. Έτσι διασφαλίζεται η κεφαλαιακή υποστήριξη της δυναμικής ανάπτυξης της τράπεζας στην εγχώρια αγορά, επεσήμανε ο κ. Βίτεβ.

Το 2007 η UBB κατέλαβε την 3η θέση στην κατάταξη των βουλγαρικών τραπεζικών ιδρυμάτων με τα υψηλότερα κέρδη, μετά από την Unicredit Bulbank (253,7 εκατ. λεβ) και την Bank DSK (ουγγρική OTP, 185,5 εκατ. λεβ, η οποία αποφάσισε επίσης τη συνολική επανεπένδυσή τους).

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα