Νέοι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης στην UBS

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 09:39
UPD:09:45

Μια σειρά νέων κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο σαφής διαχωρισμός των ευθυνών μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής διοίκησης, παρουσίασε την Τρίτη η UBS.

Όπως αποκάλυψε η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση τράπεζα της Ευρώπης, μια επιτροπή διακυβέρνησης έχει ήδη ολοκληρώσει έρευνα όσον αφορά στους κανόνες διοίκησης της εταιρείας και οι προτάσεις της – στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση του εποπτικού ρόλου του δ.σ. – αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα.

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος δέχεται πιέσεις τόσο από τη ρυθμιστική χρηματοοικονομική αρχή της χώρας όσο και από τον βασικό μέτοχό του, την εταιρεία Olivant, να πραγματοποιήσει λεπτομερείς ελέγχους στις επιχειρήσεις του, μετά τις διαγραφές στις οποίες προέβη ύψους άνω των 37 δισ. δολαρίων.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα έχει μια ξεκάθαρη ευθύνη για τη χάραξη της στρατηγικής και θα επιθεωρεί και παρακολουθεί τις δραστηριότητες», αναφέρει η UBS σε σημερινό ανακοινωθέν της.

Βάσει του σχεδίου της τράπεζας, οι ευθύνες και τα καθήκοντα που είχε το γραφείο του προέδρου της αναμένεται να ανατεθούν σε έναν μεγαλύτερο αριθμό επιτροπών, μεταξύ των οποίων θα είναι και νέες Επιτροπές Κινδύνου και Στρατηγικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα