Γρ. Σαράντης: Εξαγορά ουγγρικής εταιρείας

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 13:04

Στην εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης TRADE 90 προέβη η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ στο πλαίσιο περαιτέρω γεωγραφικής επέκτασής του στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων στην Αν. Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Σαράντη προέβη σε υπογραφή συμβολαίου για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας TRADE 90, μέσω της θυγατρικής εταιρείας SARANTIS CYPRUS LTD.

Η εν λόγω εξαγορά θα γίνει με αυτοχρηματοδότηση, κάνοντας χρήση των ιδίων διαθεσίμων πόρων του Ομίλου, το τίμημα της οποίας ανέρχεται σε 2,74 εκ. ευρώ.

Η ουγγρική εταιρεία, η οποία σημειωτέον δεν έχει δανεισμό, αναμένεται το 2008 να καταγράψει πωλήσεις, EBITDA και ΕΒΙΤ ύψους περίπου 6,5 εκ. Ευρώ, 0,5 εκ. Ευρώ και 0,45 εκ. Ευρώ αντίστοιχα.

H εταιρεία TRADE 90 δραστηριοποιείται από το 1991 στον χώρο των προϊόντων οικιακής χρήσης και ειδικότερα στην παραγωγή και διανομή προϊόντων συσκευασίας τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σαράντης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές της ουγγρικής αγοράς έχοντας μακροχρόνιες συμφωνίες με τους βασικούς μεγάλους λιανέμπορους, ενώ διατηρεί ισχυρό δίκτυο διανομής καλύπτοντας ολόκληρη την αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα