Πάνω από τα 142 δολάρια η τιμή του αργού

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 13:26

¶νοδο άνω των δύο δολαρίων καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών από τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό του ΟΠΕΚ.

Όπως μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από το Πεντάγωνο, το Ισραήλ είναι εξαιρετικά πιθανό να επιτεθεί εντός του έτους εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης.

Στήριγμα στην άνοδο των τιμών προσφέρει και η ανακοίνωση της BP ότι η Μόσχα αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια εργασίας και παραμονής κορυφαίων ξένων στελεχών της TNK-BP.

«Η αγορά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη τον τελευταίο καιρό στα ζητήματα της προσφοράς, και έτσι η πιθανότητα οποιασδήποτε νέας διαμάχης στη Μέση Ανατολή ή διαταραχών στην παραγωγή της Ρωσίας, ρίχνει αναπόφευκτα λάδι στη φωτιά» , δήλωσε ο Christopher Bellew της Bache Commodities.

Η τιμή του αργού για παράδοση τον Αύγουστο ενισχύθηκε σήμερα έως 2,36 δολάρια στα 142,36 δολάρια το βαρέλι. Στις 12.27’ ώρα Ελλάδος, διαμορφωνόταν στα 142 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 141,45 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί έως και 2,01 δολάρια στα 141,84 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα