ΟΤΕ: Διακοπή κυκλωμάτων διασύνδεσης προς τη Lannet

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 14:17
UPD:14:19

Σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς τη Lannet, προχώρησε ο ΟΤΕ, επικαλούμενος ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς αυτόν και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις συμβατικές της οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ κάλεσε επανειλημμένα τη Lannet για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια οφειλών της, δηλώνοντάς της συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προέβαινε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στη διακοπή των υπηρεσιών του που της παρέχει. Παράλληλα, ενημέρωσε έγκαιρα για τις ενέργειές του αυτές και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι συνδρομητές της Lannet μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις μέσω οποιουδήποτε άλλου αδειοδοτημένου παρόχου επιθυμούν, προσθέτοντας πριν από τον αριθμό που θέλουν να καλέσουν τον τετραψήφιο κωδικό επιλογής που αντιστοιχεί στον κάθε πάροχο, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ.

Στόχος του ΟΤΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι «η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα, ενώ στις ίδιες επιτρέπεται να προβαίνουν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού».

Η ανακοίνωση της Lannet

Τη διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσής της από τον ΟΤΕ επιβεβαιώνει, άλλωστε, με ανακοίνωσή της, η Lannet. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει το τελευταίο διάστημα ο ΟΤΕ προκειμένου να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ των εταιρειών, ενώ παράλληλα είναι σε διαδικασία εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης προς επίλυση του θέματος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα