Μαζικές ρευστοποιήσεις

«Βουτιά» 4,4% για το γενικό δείκτη
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 17:39
UPD:17:44

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε διάστημα έξι μηνών σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., καθώς η συνεχιζόμενη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές προκάλεσε κύμα ρευστοποιήσεων.

«Μια σειρά από αρνητικούς παράγοντες, όπως φόβοι για πιθανή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η άνοδος του πετρελαίου και οι προσδοκίες για άνοδο των επιτοκίων μας επηρεάζουν», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Η υποχώρηση του γενικού δείκτη κατά 33% από τις αρχές του έτους ενισχύει τις ανησυχίες για ζημίες των τραπεζών από την διαπραγμάτευση μετοχών. Η αρνητική ψυχολογία παραμένει και δεν βλέπω να ανακόπτεται άμεσα», πρόσθεσε.

Μόνο 23 μετοχές ενισχύθηκαν, 231 κατέγραψαν απώλειες και 29 παρέμειναν σταθερές, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσε σημαντική πτώση.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι υποχώρησαν κατά 5,3% και 6,25% αντιστοίχως.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.286,83 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, σημειώνοντας «βουτιά» κατά 4,44%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 286,7 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα