WSJ: Παραμένει το ενδιαφέρον της Microsoft για τη Yahoo

Συνομιλίες με πιθανούς «συμμάχους»
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 11:28

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Yahoo στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στον απόηχο δημοσιεύματος της Wall Street Journal, το οποίο φέρει την Microsoft να έχει προσεγγίσει εταιρείες media για μια πιθανή κοινή προσφορά εξαγοράς της διαδικτυακής επιχείρησης.

Η μετοχή της ενισχύθηκε σήμερα έως και 3,5% στο ισοδύναμο των 20,90 δολαρίων. Χθες, έκλεισε στη Νέα Υόρκη στα 20,20 δολάρια.

Σύμφωνα με την WSJ, η οποία επικαλείται άτομα προσκείμενα στις διαπραγματεύσεις, η Microsoft έχει έρθει σε επαφές με την Time Warner, τη News Corp. αλλά και άλλους ομίλους. Οι συνομιλίες πιθανόν να είναι προκαταρκτικές και να μην οδηγήσουν σε συμφωνία με τη Yahoo, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι Yahoo και Microsoft διέκοψαν τις συνομιλίες τους σχετικά με μία συγχώνευση στις 12 Ιουνίου. Μετά την αρχική προσφορά που κατέθεσε ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού τον περασμένο Ιανουάριο, η Yahoo έχει μελετήσει διάφορες εναλλακτικές επιλογές. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να είχε συνομιλίες και με τη News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα