Στα 150 δολάρια «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου ο Μεντβέντεφ

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 13:29
UPD:13:32

¶νοδο των τιμών πετρελαίου στα 150 δολάρια το βαρέλι και συνεπακόλουθη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ενόψει της συμμετοχής του στη συνάντηση κορυφής των χωρών της G8 στην Ιαπωνία, στις 7-9 Ιουλίου, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι οι τιμές θα αγγίξουν τα 150 δολάρια το βαρέλι. «Δυστυχώς, η ανοδική τροχιά των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης με τους δημοσιογράφους που είχε ο Ρώσος πρόεδρος την 1η Ιουλίου και τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ προέβλεψε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μείνουν πιθανώς σε υψηλά επίπεδα. «Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να λάβει υπόψη του ο καθένας», φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχει «μεγαλοποιηθεί» η επιρροή του ΟΠΕΚ, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν πάντα μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα