ΥΠΕΧΩΔΕ: Σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 15:24

Απόφαση με την οποία συστήνεται Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε ο κύριος Γιώργος Σουφλιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα Ειδική Υπηρεσία είναι αρμόδια για τη διασφάλιση της εναρμόνισης των περιβαλλοντικών δράσεων με τις προτεραιότητες της εθνικής και κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής και την υφιστάμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία για το περιβάλλον.

Στο πλαίσια αυτό, μεταξύ των άλλων, θα συνεργάζεται με τις Αρχές Διαχείρισης των Τομεακών και Περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα επιβεβαιώνει ότι τα χρηματοδοτούμενα έργα θα εναρμονίζονται πλήρως με τις προτεραιότητες της χώρας μας στον τομέα του περιβάλλοντος.

Επίσης, θα συνεργάζεται υπό μορφή δικτύου με όλες τις εθνικές αρχές που έχουν αντικείμενο το περιβάλλον σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και με άλλους περιβαλλοντικούς φορείς όπως μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων διαρθρώνεται σε τρεις Μονάδες:

1. Μονάδα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Εφαρμογής Περιβαλλοντικών Πολιτικών

2. Μονάδα Παρακολούθησης Προγραμμάτων

3. Μονάδα Οργάνωσης και Υποστήριξης

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συντάσσει εκθέσεις και αναφορές με στοιχεία για τα περιβαλλοντικά έργα, έτσι ώστε να λειτουργεί και ως κομβικό σημείο πληροφόρησης για τους ειδικούς και το κοινό.

Στη νέα Ειδική Υπηρεσία θα απασχολούνται 37 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα