Cosmote : Kαρτοκινητή τηλεφωνία στην Αλβανία

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2000 12:40
UPD:12:41

Αρχισε σήμερα η εμπορική λειτουργία καρτοκινητής τηλεφωνίας - Albakarta - στην αγορά της Αλβανίας, της Albanian Mobile Communications (AMC), θυγατριής της Cosmote.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες ολοκληρώθηκε ένα φιλόδοξο σχέδιο που είχε θέσει η εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών καρτοκινητής τηλεφωνίας, πριν το τέλος του 2000. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, η AMC επένδυσε σε υποδομή και εγκαταστάσεις, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, περιλαμβάνεται η περαιτέρω επέκταση τουυ τηλεπικοινωνικού της δικτύου, η ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου, καθώς και η αντίστοιχη καινοτομικών, για την αγορά της Αλβανίας, υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Cosmo-Holding Albania (97% Cosmote και 3% Telenor), εξαγόρασε το 85% των μετοχών της κρατικής AMC τον περασμένο Ιούλιο, μετά την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο είχε πλειοδοτήσει.

Η AMC, λειτουργεί από το 1996 και αποτελεί σήμερα την μόνη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιείται στην Αλβανίας. Εχει συνολικά 20.000 πελάτες, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας της ανέρχεται σε περίπου 56% των εσόδων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα