Origin Energy: Νέο «όχι» στην προσφορά της BG Group

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 12:14
UPD:12:18

Η διοίκηση της Origin Energy συνέστησε σήμερα στους μετόχους της εταιρείας να απορρίψουν την επιθετική προσφορά ύψους 13,8 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (13,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ) που έχει καταθέσει η BG Group, υποστηρίζοντας ότι υποτιμά την αξία της.

Όπως αναφέρει η αυστραλιανή παραγωγός αερίου σε σημερινή ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, η προσφορά των 25,50 δολαρίων Αυστρ. ανά μετοχή, αποκλειστικά σε μετρητά, την οποία κατέθεσε η BG στις 24 Ιουνίου δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό μέγεθος των αποθεμάτων της.

Η προσφορά είναι 4,8% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της Origin.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απέκρουσε μια προσέγγιση από την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Βρετανίας, μετά τον διπλασιασμό των αποθεμάτων αερίου, που προέρχονται από «φλέβες» άνθρακα, της Origin.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή παραγωγό, η απόφαση της εθνικής εταιρείας πετρελαίου της Μαλαισίας να καταβάλει 2,51 δισ. δολάρια για την απόκτηση ποσοστού σε ανταγωνιστικό πρότζεκτ LNG υποδηλώνει πως τα αποθέματά της έχουν μεγαλύτερη αξία.

Μετά την απόρριψη της προσφοράς της BG τον περασμένο Μάιο, ο βρετανικός όμιλος απευθύνθηκε απευθείας στους μετόχους της Origin. «Η Origin θα πρέπει να διαθέσει μια σημαντική ποσότητα χρόνου και χρημάτων προκειμένου να αποδείξει τις δυνατότητες του αερίου της», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της BG Φρανκ Τσάπμαν, απαντώντας στην ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα