«Θετικές προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών με την Αυστρία»

Ομιλία Κ. Παπούλια στο Ελληνοαυστριακό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 18:23
UPD:18:24

Το εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας και Αυστρίας και τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών που διανοίγονται μέσα σ΄ αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από το βήμα του Ελληνοαυστριακού Επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστρία.

Απευθυνόμενος σε Έλληνες και Αυστριακούς επιχειρηματίες, ο κύριος Παπούλιας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης σχετικά με τις χρήσεις και εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο κρίσιμα επίκαιρο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και τις επενδυτικές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημαντική οικονομική παρουσία της χώρας μεταξύ των Bαλκανίων, τη στρατηγική της θέση και τον εξέχοντα ρόλο της, που, όπως ανέφερε, την καθιστούν ιδανικό εταίρο για την είσοδο στις αγορές της ευρύτερης περιοχής, ενώ μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δραστηριοποίηση και αυστριακών εταιριών.

Ο κύριος Παπούλιας τόνισε ακόμη πως η καθιέρωση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου ευνοεί τις συνεργασίες με την Αυστρία στον τομέα της ενέργειας και παράλληλα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους, διεθνώς, τουριστικούς προορισμούς, έχοντας αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες σύχρονες τουριστικές υποδομές και ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το Φόρουμ αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και η ελληνική πολιτεία είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις όποιες προσπάθειες και να βοηθήσει στη βελτίωση των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Στις δυνατότητες που διανοίγονται για τη διεύρυνση και εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, όπως και των αυστριακών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και στις δυνατότητες συνεργασίων για Έλληνες επιχειρηματίες στην Αυστρία, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Φόρουμ, ο Αυστριακός Πρόεδρος, Χάιντς Φίσερ.

Ο κύριος Φίσερ υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός του τουριστικού κύματος από την Αυστρία προς την Ελλάδα σημειώνοντας πως την επισκέπτονται περισσότεροι από 600.000 συμπατριώτες του, το χρόνο.

Στη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στο θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις νέες χώρες-μέλη, αλλά και στις εξαιρετικές εμπορικοοικονομικές σχέσεις Βιέννης - Αθήνας, που αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο τον περασμένο χρόνο, με στόχο να φθάσουν σε δύο χρόνια σε όγκο το ένα δισ. ευρώ, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στο Φόρουμ, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα