Allianz: Στα 200 δολάρια το πετρέλαιο εντός της επόμενης διετίας

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 12:24
UPD:12:26

Εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει η Allianz, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντικού στελέχους της, Γιόαχιμ Φάμπερ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούμε να έχουμε μακροπρόθεσμα μια τιμή του πετρελαίου κάτω από τα 200 δολάρια το βαρέλι μετά το 2010», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα "Τάγκεσπιλ" ο Φάμπερ, ο οποίος διευθύνει τη θυγατρική του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Global Investors, η οποία διαχειρίζεται περίπου ένα δισ. ευρώ και συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών ενεργητικού στον κόσμο.

Η πρόβλεψή του έρχεται σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας με τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στις ενεργειακές αγορές, η οποία κάνει λόγο για 200 δολάρια το βαρέλι αργού πετρελαίου μέσα στην επόμενη διετία.

«Με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, ένα λίτρο Σούπερ θα κοστίζει 1,95 ευρώ» και «με την αναμενόμενη ανάκαμψη του δολαρίου, θα υπερβεί τα 2 ευρώ», διευκρίνισε στην "Τάγκεσπιλ" η ειδικός του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας DIW, Κλαούντια Κέμφερτ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα