Μυτιληναίος: Διάθεση 250 MW στον ΔΕΣΜΗΕ ενόψει καύσωνα

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 15:26

Την απόφασή του να διαθέσει τη συνολική του ισχύ ανοιχτού κύκλου 250 MW από τη μονάδα Συμπαραγωγής (ΣΗΘ) του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας στον διαχειριστή του συστήματος, ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της ΡΑΕ και του ΔΕΣΜΗΕ για στήριξη του εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας τις ημέρες του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος, σε συμφωνία με τον ΔΕΣΜΗΕ, τροποποιεί το πρόγραμμα δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας, προκειμένου να στηρίξει το Σύστημα για την αποφυγή περικοπών φορτίου και πιθανής γενικής διακοπής λειτουργίας την εβδομάδα 07-11 Ιουλίου.

«Το πρόγραμμα της δοκιμαστικής λειτουργίας της Μονάδας Συμπαραγωγής, κατόπιν συνεννόησης των επιτελείων του Ομίλου Μυτιληναίος και του ΔΕΣΜΗΕ, θα τροποποιηθεί κατάλληλα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η όποια καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του συνόλου της μονάδας η οποία τοποθετείται εντός του Αυγούστου. Η ένταξη του Σταθμού στο Σύστημα είναι μείζονος σημασίας, καθώς θα συμβάλλει στην αξιόπιστη κάλυψη της ετήσιας μέγιστης ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια που συνεχώς αυξάνεται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Σε απόλυτη συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος, ο Όμιλος Μυτιληναίος θα αξιολογήσει τις ανάγκες και τη δυνατότητα συμβολής της μονάδας στο Εθνικό Σύστημα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν κρίνεται αναγκαίο», καταλήγει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα