Εξαγγελίες Αλ. Κοντού για τη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 18:34

Τη διάθεση και εθνικών κονδυλίων, πέρα από την προβλεπόμενη κοινοτική συμμετοχή, με στόχο την αύξηση της ενιαίας ενίσχυσης, την αύξηση πιστώσεων για την προώθηση - προβολή του οίνου στις Τρίτες Χώρες και την ίδρυση, πολύ σύντομα, Εθνικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, στο πρότυπο του ΕΛΟΓ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΟΣΟΕ.

«Η εθνική συμμετοχή, ανέφερε ο κύριος Αλέξανδρος Κοντός, θα συναποφασισθεί με τους φορείς του κλάδου και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, ενώ μέσω συνεργασίας θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την κατανομή των κονδυλίων προβολής (η εθνική συμμετοχή θα ανέλθει σε 10 εκ. € και η κοινοτική σε 19 εκ. €) καθώς επίσης και για τα κριτήρια εφαρμογής του καθεστώτος των εκριζώσεων».

Αναφερόμενος στις αναδιαρθρώσεις σημείωσε ότι στόχος είναι να αναδιαρθρωθούν 17.000 στρέμματα, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 21,5 εκ. €. Τόνισε επίσης, ότι έως το 2014 θα διατεθούν συνολικά περισσότερα από 200 εκ. € για την στήριξη του τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα