Πτώση του γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2000 08:33

Πτώση, στα χαμηλότερα επίπεδα των 16 μηνών έναντι του δολαρίου και των 10 μηνών έναντι του ευρώ, σημείωσε το εθνικό νόμισμα της Ιαπωνίας, το γιέν, μετά την ανακοίνωση ότι μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο, τονώντας τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το γιέν μειώθηκε κατά 0,6%, στα 114,15 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου του 1999. Εναντι του ευρώ, απώλεσε 0,8% και διαμορφώθηκε στα 106,45 γιέν, επίπεδο στο οποίο είχε να φθάσει, από τις 29 Φεβρουαρίου του 2000.

Η βιομηχανική παραγωγή, η οποία μειώθηκε κατά 0,8% τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου, απογοήτευσε τους επενδυτές και ώθησε πτωτικά το νόμισμα της χώρας, σύμφωνα με στέλεχος της Bank of Japan Ltd., που εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδας θα μειωθεί περαιτέρω, στα 115 γιέν έναντι του δολαρίου.

Σχετική έκθεση με την βιομηχανική παραγωγή, δείχνει, ότι, αυξήθηκε και ο δείκτης ανεργίας, στα υψηλότερα επίπεδα του εννεαμήνου, κατά 4,8% τον Νοέμβριο, ενώ μείωση εμφάνισαν και οι δαπάνες στις οποίες προχώρησαν τα νοικοκυριά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα