Fiat: Κλείνει προσωρινά τέσσερα εργοστάσια

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 10:55

Τα σχέδιά της για κλείσιμο των τεσσάρων από τα έξι εργοστάσιά της για συνολικά τρεις εβδομάδες μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου γνωστοποίησε η Fiat, επικαλούμενη τις μειούμενες πωλήσεις της.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Fiat, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα κλείσει τα εργοστάσια στο Μιραφιόρι, το Τερμίνι, το Πομιλιάνο και το Μέλφι. Οι μισθοί των εργατών θα καταβληθούν από το κράτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία υποχώρησαν τον Ιούνιο κατά 19,5%, καταγράφοντας πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα, καθώς η εκτίναξη των τιμών πετρελαίου και η άνοδος του πληθωρισμού αποθάρρυναν τους καταναλωτές από την αγορά νέων οχημάτων. Οι ταξινομήσεις της Fiat μειώθηκαν κατά 16,5% στα 60.220 οχήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή των φορτηγών Daily κατά περίπου 10%, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι θα απολύσει περίπου 6.000 εργάτες για τέσσερις μέρες στο εργοστάσιο του Μέλφι, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο Grande Punto.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα