Ποιοι πήραν τα επιχειρηματικά βραβεία ΕΒΕΑ για το 2008

Ομιλία Καραμανλή για υγιή ανταγωνισμό και πάταξη αισχροκέρδειας
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 11:23

«Οι πολίτες δικαίως αγανακτούν έναντι της αισχροκέρδειας. Δικαίως αγανακτούν έναντι προσπαθειών στρέβλωσης της αγοράς και υπονόμευσης του ανταγωνισμού. Και ολοένα και περισσότερο, δείχνουν πως είναι πρόθυμοι να τιμωρήσουν τις επιχειρήσεις που δεν σέβονται τα δικαιώματά τους.

Σ' αυτή τη δίκαιη απαίτηση των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε, λαμβάνοντας κάθε δυνατό μέτρο για τη διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας της αγοράς. Θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση αυτή πιστεύει και ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα. Το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη. Πιστεύει - και επίσης το αποδεικνύει - στον υγιή ανταγωνισμό.

Γι' αυτή την κυβέρνηση, κάθε συμπεριφορά που πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό, κάθε έκνομη δραστηριότητα, κάθε αθέμιτη πρακτική συνιστά έγκλημα κατά της οικονομίας, κατά της κοινωνίας. Η πολιτεία είναι και θα είναι αμείλικτη απέναντι σε όλους όσοι δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα: Ότι η ελευθερία στην αγορά δεν σημαίνει ασυδοσία.

Ότι όλοι οι παράγοντες της αγοράς οφείλουν να κινούνται στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που λειτουργεί με κανόνες» είπε ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στο ΕΒΕΑ, ενώ επίσης αναφέρθηκε στη διαφάνεια και στην απόφασή του να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Σε δώδεκα επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, απονεμήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής τα ετήσια «Βραβεία EBEA 2008» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών.

Πρόκειται για τη 13η συνεχόμενη εκδήλωση απονομής Βραβείων του ΕΒΕΑ, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Τα βραβεία απένειμε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανακοινώνοντας τα ονόματα όσων βραβεύτηκαν, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα δεν βραβεύουμε επιχειρήσεις που κατάφεραν απλώς να επιτύχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις. Τιμούμε και βραβεύουμε επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στην παραγωγή ποιοτικότερων ελληνικών επώνυμων προϊόντων. Δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, επένδυσαν στις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την καινοτομία, ανέλαβαν ουσιαστικές δράσεις για το περιβάλλον και για το κοινωνικό σύνολο. Απέδειξαν ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει αξίες και οράματα. Και κυρίως έχει τη θέληση και τις ικανότητες να τα κάνει πράξη, προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

- Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.

- Βραβείο Εφαρμογής Συστημάτων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας VIVARTIA ABEE

- Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος APIVITA ABΕE

- Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας Ορφεύς Βεϊνόγλου Διεθνής Μεταφορική Α.Ε.

- Βραβείο Ευαισθησίας σε Θέματα Περιβάλλοντος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

- Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης Εθνική Τράπεζα

- Βραβείο Αύξησης Απασχόλησης ALAPIS ΑΒΕΕ

- Βραβείο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης INTRALOT

- Βραβείο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν EPICOS A.E.

- Βραβείο Νέου Επιχειρηματία Παναγιώτης Πέτρος Γεωργολιός

- Βραβείο Επιχείρηση & Παράδοση Π. Μπακάκος Α.Ε.

- Βραβείο Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας Γεώργιος Π. Συγγελίδης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΦΦΓΚΡΠ
  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα