Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Alcoa

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 09:54
UPD:09:55

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη που εμφάνισε η Alcoa στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, χάρη στις αυξήσεις που έκανε στις τιμές των προϊόντων της η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 24% στα 546 εκατ. δολάρια ή 66 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5,5% στα 7,62 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένης έκτακτης επιβάρυνσης της τάξεως των πέντε σεντς ανά μετοχή, λόγω της χαμένης παραγωγής σε μονάδες της Αυστραλίας και του Τέξας, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 71 σεντς ανά μετοχή, έναντι 65 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Alcoa είναι η πρώτη εταιρεία του Dow Jones Industrial Average που ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Η κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη εκτιμάται ότι θα έχει υποχωρήσει κατά 10%, κατά μέσο όρο.

Οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 3,3% στα 33,40 δολάρια, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές του NYSE, χθες. Από τις αρχές του έτους έχουν υποχωρήσει συνολικά κατά 8,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα