Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 10:35

Το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Αμερικής, σε συνδυασμό με τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, οδηγούν σε άνοδο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε την Τρίτη τους επενδυτές ότι η Fed θα συνεχίσει να βοηθά τις χρηματοοικονομικές αγορές για όσο διάστημα παραμένουν εύθραυστες.

Ο Μπερνάνκι τόνισε ακόμη ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις αγορές και ίσως διατηρήσει ανοιχτούς τους μηχανισμούς έκτακτου δανεισμού για τις μεγάλες εταιρείες της Wall Street, το οποίο άρχισε να διαθέτει μετά την κατάρρευση της Bear Stearns, για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αρχικά προγραμμάτιζε.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 5.481,7 μονάδες (0,76%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.310,39 μονάδες (0,81%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.361,9 μονάδες (0,91%).

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των εξορυκτικών εταιρειών ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα